Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@14:49:01 GMT

مشق خاطرات اتقلاب در کلاس‌های بهمن آن سال‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۱۱۸۸

مشق خاطرات اتقلاب در کلاس‌های بهمن آن سال‌ها

 خبرگزاری فارس - خراسان‌جنوبی؛ دوباره بهاری دیگر از تولد انقلاب رسید و زنگ فجر به صدا درآمد تا بار دیگر در کلاس‌های بهمن، مشق خاطرات انقلاب کنیم.

امسال اگر چه در چهل و سومین بهار انقلاب دانش‌آموزان پشت میز نیستند و کرونا نگذاشته است به رسم چندین ساله، عید پیروزی را در کنار هم جشن بگیرند، مدرسه را آذین ببندند و برای اجرای سرودهای بهمنی آماده شوند اما خواندن خاطراتی از حال و هوای مدارس و دانش‌آموزان در سال‌های اول پیروزی انقلاب نیز برایشان شیرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آن روزها صدای زنگ مدرسه هم با امروز تفاوت داشت.

با شروع دهه فجر صدای سرودهای انقلابی از بلندگوی مدارس به گوش می‌رسید.

از همان لحظه ورود به صحن مدرسه پرچم‌های مثلثی و کاغذی که روی آن تصویری از امام و جمله دهه فجر مبارک باد،بود خودنمایی می‌کرد.

راهروهای منتهی به کلاس‌ها نیز با شرشره‌های رنگی چشم نواز بود، برخی کلاس‌ها با همت خود بچه‌ها تزیین می‌شد تا حس خوش دهه فجر در جای جای مدرسه جاری باشد.

آن طور که یک دانش‌آموز دهه ۶۰ گفت: از همان اوایل بهمن برای اجرای برنامه‌های دهه فجر سر از پا نمی‌شناختیم، هر کس دوست داشت گوشه‌ای از کار را بگیرد و یک جور مقابل معلم و مدیر مدرسه عرض اندام کند، البته برنامه‌ریزی و اجرای برنامه با سال بالایی‌ها بود و در مدارس ابتدایی، کلاس چهارمی‌ها و پنجمی‌ها به نوعی رئیس بودند و بقیه  از آن‌ها در اجرای برنامه‌های دهه فجر اطاعت می‌کردند.

آن موقع روزی را هم برای تشویق شاگرد اول تا سوم هر کلاس و برگزاری جشن ویژه پیروزی انقلاب انتخاب می‌کردند.

گروه سرود در سالن نمازخانه تمرین می‌کرد و روزی که قرار بود در صف، صبحگاه اجرا شود شور و حال بیشتری بین بچه‌ها جریان داشت.

به گفته وی، در روزهای پیروزی انقلاب، آن‌ها که درسشان بهتر بود، بیشتر در برنامه‌های دهه فجر دخیل بودند و برای تمرین و کمک به اجرای برنامه‌های این ایام در کلاس درس کمتر حضور می‌یافتند و معلم‌ها نیز مخالفتی نداشتند.

سرودهای انقلابی هم هر روز و قبل از مراسم صبحگاه از بلندگو پخش می‌شد و سرودهایی چون خمینی‌ ای امام، ۲۲ بهمن، بوی گل و سوسن و یاسمن آمد از جمله آن بود، هر چند این روزها نیز بسیار شنیده می‌شود. 

خاطره انگیزترین برنامه‌ها

یکی از افرادی که در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب هم دانش‌آموز بوده است، هم گفت: سالی که انقلاب به پیروزی رسید، دانش‌آموز کلاس چهارم دبستان ۲۵ شهریور بیرجند بودم (بعد از پیروزی انقلاب به ۱۷ شهریور تغییر نام یافت) و تعطیلی حدود دو ماهه مدارس که در نتیجه اعتصاب کارکنان اداره آموزش و پرورش بود فرصتی برای بچه‌ها به وجود آورد که در کنار بازی‌های کودکانه در حرکت‌های انقلابی هم شرکت کنند.

وی ادامه داد: به یاد دارم راهپیمایی هفتم بهمن ۵۷ از خیابان انقلاب آغاز شد و زمانی هم که یکی از مأموران ژاندارمری آن زمان تیراندازی به سمت مردم را شروع کرد، کودکی در آستانه ۱۰ سالگی بودم که در جمعیت خیابان حکیم نزاری حضور داشتم.

بعد از درگیری و تیراندازی مأموران حکومتی، مردم متفرق و از طریق کوچه‌های اطراف، از آن صحنه دور شدند که این یکی از خاطره انگیزترین خاطراتم در روزهای قبل از انقلاب است.

در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب مراسم دهه فجر یکی از خاطره انگیزترین برنامه‌هایی بود که از زمان دانش‌آموزی به یاد دارم.

آماده شدن گروه‌های تئاتر، سرود و اجرای برنامه‌ها و مسابقات مختلف برای دانش‌آموزان هم نسل ما که در مقایسه با دانش‌آموزان فعلی از امکانات سرگرم کننده کمتری بهره‌مند بودیم بسیار لذت بخش بود و یک روز هم دانش‌آموزان مدارس را در دهه فجر برای تماشای برنامه‌های منتخب شهرستان به ویژه نمایش نامه‌ها به یکی از سالن‌های مهم شهر از جمله آموزش و پرورش یا کانون پرورش فکری می‌بردند.

در کنار همه این‌ها، برگزاری مسابقات ورزشی در کلاس نیز حال و هوای خاصی در بین دانش‌آموزان به وجود می‌آورد.

دانش‌آموزان ،پایه اصلی اجرای برنامه‌ها

یکی دیگر از دانش‌آموزان سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب هم این طور ادامه داد که در سال‌های اول گرامیداشت دهه مبارک فجر به دلیل این که برنامه‌های متنوع بسیاری از اجرای سرود و نمایش‌نامه گرفته تا برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی توسط دانش‌آموزان در مدارس اجرا می‌شد، در عمل در این ایام از درس و مشق خبری نبود و برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌های دهه فجر چند هفته قبل از فرا رسیدن دهه فجر شروع می‌شد.

با فرا رسیدن این دهه شور و نشاط خاصی در مدارس به وجود می‌آمد و پخش سرودهای انقلابی در زنگ‌های تفریح بر فضای مفرح به وجود آمده در مدارس می‌افزود و تهیه روزنامه دیواری و نصب آن در سالن مدارس، آذین‌بندی کلاس‌های درس با شرشره، برپایی مسابقات و ... از جمله برنامه‌های دهه فجر بود که توسط دانش‌آموزان به بهترین شکل اجرا می‌شد.

به گفته وی، سخنرانی افراد انقلابی در مراسم صبحگاه مدارس که در مبارزات قبل از پیروزی انقلاب حضور چشمگیری داشتند از دیگر برنامه‌های جذاب دهه فجر در سال‌های ابتدای پیروزی انقلاب در مدارس بود.

انتهای پیام/۶۹۰۷۵

منبع: فارس

کلیدواژه: جشن های انقلاب در مدارس خراسان جنوبی سهم دانش آموزان بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۱۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان خواف در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۳۵۰ مدرسه با ۴۲ هزار دانش‌آموز در این شهرستان فعال است، ادامه داد: نگاه عدالت‌محوری در روستای دردوی خواف که تنها ۲ دانش‌آموز دارد نیز وجود دارد.

روح اله غلام‌پور سدهی افزود: در آموزش و پرورش شهرستان خواف بعد از ۱۰ سال شیر رایگان به دانش‌آموزان ارائه شد و این طرح که با استقبال دانش‌آموزان و اولیای آنها روبرو شده است، در راستای ارتقای سلامت و تغذیه دانش‌آموزان اجرا می‌شود.

وی  با اشاره به اینکه در دوسال گذشته ۱۵۷ کلاس درس در قالب ۴۰ مدرسه به بهره برداری رسیده است، بیان داشت: در این شهرستان ۲۳۳ تفاهم نامه خیران مردمی و ۶۰ تفاهم نامه شرکت‌های صنعتی و معدنی به امضا رسیده است.

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها